Kamuflage er godt

Vi er for øjeblikket ved sommerhuset ved Vesterhavet. Det ligger ved Jammerbugten mellem Løkken og Blokhus i et dejligt kuperet terræn. Når man kigger ud af vinduet mod nordvest ser man, udover havet i det fjerne, store mængder af det nogle kalder marehalm .. Egentlig er det hjelm det drejer sig om. En plante der er i familie med marehalm. Nøjsom indtil det utrolige – og med et sindsygt stort rodnet der altid har været brugt til at holde på alt det fine sand her i de vestlige sogne i Vendsyssel. Mellem hjelmene gror græsser, mos, lav, revling .. og mange af de blomster der ellers ikke har noget fristed. Fælles for dem er, at de ikke er høje … men nærmest krybende. I vegetationen har der altid boet en rigdom af tilpassede eksistenser: Harer, agerhøns, ræve, grævling, mår og mange andre. Gennem århundrederne er der kommet indvandrere til – som for eksempel fasanen. Af og til kommer dyrene meget tæt på husene – især udenfor sæsonen. De større dyr – som hjorte eller ræve – er til at få øje på. Men fasan hønen benytter sig af af fin kamuflage der gør at man skal kigge godt efter for at få øje på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *