Kamuflage er godt

Vi er for øjeblikket ved sommerhuset ved Vesterhavet. Det ligger ved Jammerbugten mellem Løkken og Blokhus i et dejligt kuperet terræn. Når man kigger ud af vinduet mod nordvest ser man, udover havet i det fjerne, store mængder af det nogle kalder marehalm .. Egentlig er det hjelm det drejer sig om. En plante der er i familie med marehalm. Nøjsom indtil det utrolige – og med et sindsygt stort rodnet der altid har været brugt til at holde på alt det fine sand her i de vestlige sogne i Vendsyssel. Mellem hjelmene gror græsser, mos, lav, revling .. og mange af de blomster der ellers ikke har noget fristed. Fælles for dem er, at de ikke er høje … men nærmest krybende. I vegetationen har der altid boet en rigdom af tilpassede eksistenser: Harer, agerhøns, ræve, grævling, mår og mange andre. Gennem århundrederne er der kommet indvandrere til – som for eksempel fasanen. Af og til kommer dyrene meget tæt på husene – især udenfor sæsonen. De større dyr – som hjorte eller ræve – er til at få øje på. Men fasan hønen benytter sig af af fin kamuflage der gør at man skal kigge godt efter for at få øje på den.

Sidste dag i 2019

Mælkevejen

Sidste dage af 2019 og de første af 2020 har vi tilbragt i sommerhuset ved Vesterhavet. Tidligere var det en ret ensom affære. Ikke mere. Allerede på vej mod sommerhuset bemærker man en stigning i antallet af tyske nummerplader.

Hvor man før kunne have en meget rolig nytårsaften med lys i ganske få andre sommerhuse stråler lys og larm nu ud fra de nymonterede spejlglasruder der rækker fra sokkel til tagrende på de ny luksussommerhuse.

Alle kaster sig ivrigt fra 12 til 01 ud i den stille aften med raketter, bomberør og fontæner mens det hele ledsage af en kakofonisk i det fjerne og dæmpede brag – Fra en stille aften i klitten har det efterhåneden udviklet sig til en begivenhed der ligner Rådhuspladsen i København. Interessant 😉

Vi ankom heldigvis før den store aften – og jeg nåede at få taget et par billeder af den uforstyrrede stjernehimmel, der lod sig se i al sin pragt.